Φῐλίᾱ • (Philiā)

1
Peter Pan, digital collage, Adelina Claudia Cazacutu

Όλοι μας κάποτε υπήρξαμε παιδιά. Δώσαμε υποσχέσεις στο φεγγάρι. Φιλήσαμε τον ήλιο. Θα σώζαμε τον κόσμο. Θα γινόμασταν πριγκίπισσες. Πετάξαμε μαζί με τον Πίτερ Παν και τη Γουέντι προς την Χώρα του Ποτέ. Χάσαμε το γυάλινο γοβάκι, καθώς τρέχαμε βιαστικές προς την άμαξα που έγινε ξανά κολοκύθα. Έπειτα μεγαλώσαμε. Ξεχάσαμε. Η ζωή έγινε πραγματικότητα. Ωστόσο τα παραμύθια δεν ξεχνούν.

2
Cinderella, digital collage, Adelina Claudia Cazacutu

Ξεπηδούν μέσα από τα γέλια μας, όπου γεννιούνται οι νεράϊδες. Ζητούν δικαιοσύνη μέσα απ’ τις αγκαλιές που μοιράζεις καθημερινά στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Μέσα απ’ τα φιλιά κάτω από τα αστέρια, μέσα στο σκοτάδι, κάτω από τον ήλιο, μέσα σ’ έναν κήπο, στο κρεβάτι, όταν έρθεις, πριν φύγεις, στα χείλη, στα μάγουλα, στο μέτωπο. Σφραγίζουν τις λέξεις “σ’ αγαπώ”, “να προσέχεις”, “σε νοιάζομαι”, “σε χρειάζομαι”, μέσα σε εικόνες που κοιτάς νοσταλγικά και θες να ξαναζήσεις.

3
Snow White and the Seven Dwarfs, digital collage, Adelina Claudia Cazacutu

Όπως και στην πραγματική ζωή, έτσι και στα παραμύθια υπάρχουν άσχημες στιγμές και κακοί άνθρωποι. Κι όπως στα παραμύθια, έτσι και στην πραγματική ζωή πολεμάς με δράκους. Τρέχεις να σωθείς μακριά από την κακιά μητριά, βρίσκοντας καταφύγιο στο σπιτάκι των επτά νάνων. Καλείσαι να αντιμετωπίσεις με θάρρος και εξυπνάδα την πρόκληση της Μαύρης Βασίλισσας για να χαρίσεις την ελευθερία στην Χώρα των Θαυμάτων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s